• Ubytování v Paříži

    Rezervujte si hotel v Paříži z nabídky největšího rezervačního systému online ubytování ve světě Booking.com. Pro Paříž najdete v nabídce více než 2000 hotelů

     

    S výběrem hotelu vám pomohou podrobné informace, fotografie, aktuální data o dostupnosti a především nezávislé recenze hotelů od cestovatelů jako jste vy. Rezervace probíhá online, platba probíhá kreditní kartou (částka vám bude z karty odečtena až po dokončení vašeho pobytu).

Muzeum vína v Paříži

Muzeum vína v Paříží vám představí historii francouzského vinohradství a přiblíží vás k výrobě vína a tradicím různých vinařských regionů ve Francii.

Za 8 euro je v ceně i degustace vína a na malé občerstvení nebo velkou večeři si můžete zajít do muzejní restaurace. Muzeum vína stojí na místě, kde se v 6. století nacházely vinice, které byly zrušeny až s Velkou francouzskou revolucí.

Ve sklepení se provádí i degustační kurzy spolu s ochutnávkou vín pro laiky. Tři klenuté sklepy byly používány mnichy z kláštera Passy na ukládání vín v 16. a 17. století.

Výstavba kláštera Minimes začala v roce 1493 podél dnešní Beethoven Road, kdy ke klášteru příslušely i zahrady a terasy až dolů k řece Seině a samozřejmě také sady a vinice.

Více na http://www.museeduvinparis.com.